Råd om fysioterapeutprogrammet

Fick häromdagen en fråga från en terapeut om vad jag ansåg om att läsa till fysioterapeut. Jag har nog till ett 20-tal individer under årens lopp via mejl men även i kontakt med massageterapeuter resonerat och givit saklig rådgivning om vad jag anser vara fördelarna med att läsa till fysioterapeut (tidigare sjukgymnast). Några har också faktiskt valt att läsa till fysioterapeut där jag hoppas att min vägledning har varit till lite nytta.

På min webbplats om fysioterapi tar jag upp en del om just fysioterapiprogrammet. Kul att man kan agera lite ”studievägledare”. Jag diskutera ofta om fysioterapeutprogrammet kontra andra utbildningar där manuell terapi ingår. Jag har haft möjligheten att som utbildningsansvarig på en massageterapeutskola från 2002 till sommaren 2014 rekryterat och introducerat lärare med bakgrund som varit sjukgymnast men även naprapat och kiropraktor. Det ger mig viss insyn i hur andra vårdprofessioner fungerar och vad de har lärt sig.

Arbetsmarknaden för fysioterapeuter är kanske inte den absolut bästa även fast få fysioterapeuter behöver gå arbetslösa. Jag är däremot av den bestämda uppfattningen att för eller senare får man ett arbete eller snarare en arbetsgivare som man trivs med. Ett arbete, oftast oberoende var, är också vad man gör det till.

David Aston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *