Boka tid

Använd gärna formuläret nedan för begäran om boka tid. Tänk på att önskar du boka ett nybesök så sker alltid samtal om dina besvär, en undersökning och medicinsk bedömning av mig för att avgöra vilken form av rehabilitering eller behandling som är lämplig. Ett nybesök kan ta cirka 45 minuter. Återbesök varierar mellan 25 och 45 minuter.Jag återkommer när jag har fått formuläret  med tidsförslag som kan bokas eller med följdfrågor om något är oklart. Du bör ha svar från mig inom ett par dagar annars får du kontakta mig igen med risk för formuläret inte kommit fram eller att jag har missat formuläret i min mejlkorg.

Oftast har jag några veckors väntetid och prioritering av patienter kan ske vid högt söktryck till mig.

Internetbokning finns där jag öppnar upp en ledig tid eller ett par lediga tider utifrån önskemål som du får välja mellan och då behöver det ske relativt snabbt för att inte tiden ska tas av någon annan. Du behöver gå in på mottagning som jag hyr mig hos, Kiropraktorkliniken Laurin  där behöver du göra följande:

  1. Välj tjänst för Fysioterapeut/Sjukgymnast nybesök 40 minuter (är upptill 45 minuter)
  2. Välj utöver, David Aston Leg. Sjukgymnast

Eventuellt återbesök bokar jag tillsammans med dig då är svårt avgöra om ett återbesök är nödvändigt, hur långt återbesöket behöver vara eller när ett återbesök ska ske i tid.

Du kan boka tid för sjukvård i form av fysioterapi (tidigare kallat sjukgymnastik) där manuell terapi  med olika metoder för leder, muskler och nerver men även nålbehandling kan ingå samt råd om övningar och egenvård. Det är denna tjänst som främst ska bokas av patienter med olika fysiska besvär och smärtproblematik.

För dig med en sjukvårdsförsäkring eller avtal via företagshälsovård kan du även boka tid för rehabilitering som företagshälsovård vilket sker utanför ramen för subventionerad sjukvård.  Du behöver kontrollera med ditt försäkringsbolag om rutiner som gäller men betalning sker till mig vid besöket. Jag fakturerar inte försäkringsbolag.

Du kan även boka tid för enbart massageterapi (massage och olika muskelbehandlingstekniker vilket även kan ingå i fysioterapi). Denna tjänst är inte subventionerad som sjukvård. Massageterapi är mest till för färdigbehandlade patienter där inte mer sjukvård behövs eller för några få patienter som endast vill prova massageterapi.

All  mottagning sker på min klinik på Geijersgatan 8,  (samma lokal som Laurin Kiropraktorkliniken ), 216 18 Limhamn .

Betalning sker primärt med swish. Kortbetalning kan också skse.

Övrigt kontakt sker smidigast via kontakt där min e-post finns.

Kontakt för att boka tid
Önskad tid gäller för: *
Vid fysioterapi kommer en medicinsk bedömning ske utifrån en undersökning. Först därefter avgörs vilka behandlingsmetoder och rehabiliteringsråd som är aktuella för dig. Det går inte i förväg att beställa en viss form av behandling. *
Jag är medveten vid ett besök att jag ska kunna uppvisa ett giltigt id-handling och ha med mig eventuellt frikort..
Kom minst 5 minuter för utsatt tid för att ordna med betalning (helst via swish) eller uppvisa frikort.
Skriv gärna lite kortfattat om dina besvär vilket ger mer möjlighet till att även prioritera hur snabbt jag kan erbjuda en tid.
Utgå bland annat från hur du klarar av på- och avklädning, handla, städa, lyfta, bära, promenader, gå i trappor, uppresning från liggande och sittande.
Tänk på att jag mejlar tillbaka ett svar med en erbjuden tid och du bör svara inom några timmar för att tiden inte ska erbjudas till någon annan. Vet du med att du inte läser din e-post frekvent kan det vara bättre skriva att du vill bli kontaktad per sms.
Det är bara ibland jag har luckor och kan ta emot patienter inom en vecka. För det mesta erbjuder jag tider inom några veckor. Det innebär om du väljer alternativ att du bara vill boka tid om du kan komma inom några dagar eller inom en vecka så är risken att du inte erbjuds någon tid. Ju mer flexibel du är desto större är möjligheten att du får en tid hos mig.
Tänk på att har du en pågående infektion i kroppen, feber eller förkylning ska du boka av din tid då fysioterapi med manuell terapi, nålbehandling eller rehabträning inte ska ske då.

*Obligatoriska uppgifter

** Samtycke – När du mejlar mig som patient eller använder kontaktformulär så ger du ditt samtycke att din information får sparas av mig. Jag är skyldig enligt lag att föra journal och det innebär att information som du mejlar mig kan användas i min journal om dig. Kontaktar du mig angående kursverksamhet registreras inga uppgifter av dig förrän du anmäler dig till en specifik kurs. Kontaktformuläret som används sker via en krypterad överföring men där eventuellt obehöriga ändå skulle kunna komma åt informationen. Således bör ingen känslig information om dig skrivas. Din mejladress och telefonnummer kommer däremot aldrig att vidareförmedlas av mig till någon annan och jag kommer inte att använda det för att skicka reklam eller annan information. Läs mer om dataskydd enligt GDPR.

Sjukgymnast David Aston
Samman lokal som Kiropraktorkliniken Laurin
Geijersgatan 8
216 18 Limhamn