Klinik 2010-2014

Under perioden sommaren 2010 till sommaren 2014 hade jag min klinik på friskvårdsanläggningen, Nautilus vid Jägersrovägen 80 i Malmö. Nautilus låg i en fastighet som även inrymmer husläkare, företagshälsovård och massageterapeutskola. Ni finner här lite bilder från min historiska klinik under 4 år på Nautilus.

Observera att detta inte är min nuvarande klinikadress. Välj klinik i huvudlänken så kommer du till nuvarande klinik.

Klinik för sjukgymnastik i Malmö
Bilden är tagen från korsningen Jägersrovägen och Cypressvägen. Det finns gott om gratis parkering på framsidan och baksidan av fastigheten där jag har min klinik. Bussarna stannar precis utanför (strax utanför bilden).

Vid behov och önskemål om hjälp med förebyggande träning eller rehabilitering hade jag tillgång till gymmet på Nautilus (fristående från Actic och tidigare Nautilus Gym & Bad).

Den stora entrén på framsidan kallas även A-ingången. Nautilus där min klinik finns är på plan 2 och hiss finns.
Den stora entrén på framsidan kallades även A-ingången. Nautilus där min klinik fanns var  på plan 2.

Nautilus var en av Malmös äldsta friskvårdcentra och öppnades redan 1990 av bland annat den legendariska MFF-målvakten Janne Möller. Denna anläggning är även en av de första renodlade Nautilusgymmen i Skåne. Det var också här jag började min ”karriär” som gyminstruktör 1990. Tio år efter att jag hade arbetat på andra träningscentra och när jag var färdigutbildad sjukgymnast kom jag tillbaka till Nautilus.  Då arbetade jag med internutbildning av personliga tränare men även som vikarierande sjukgymnast under vissa perioder. Cirkeln sluts och nu 20 år senare flyttade jag även min kliniska verksamhet hit. Under i princip hela tiden sedan Nautilus öppnade i 1990 har det funnits någon sjukgymnastik anknuten till verksamheten. Olika sjukgymnaster har hyrt in sig och ansvarat för den medicinska rehabiliteringen vilket innebär att gymmet tidigt har försökt överbrygga klyftor mellan sjukvård och friskvård. Träningsanläggningen i början 1990-talet också varit föregångare för utbildningar inom friskvård och må-bra kurser.

receptionen till Nautilusgymmet där David Aston har hans klinik
Bild från receptionen till träningsanläggningen.

Inne på träningsanläggningen, Nautilus, möttes man av en reception. Längst ner i gymmet efter all träningsutrustning låg klinikavdelningen med två besöksstolar och ett bord utanför.

Behandlingsrum för sjukgymnastik i Malmö
Mitt tidigare behandlingsrum på Natilus mellan åren 2010 och 2014

Behandlingsrummet som jag hade och även har nu innefattar utöver en behandlingsbritts en del anatomimodeller. Dessa modeller används i patientundervisningssyfte.

Malmö den 29 juli 2014

David Aston
Leg. sjukgymnast