Avboka din tid om du har en infektion

Jag vill egentligen inte bidra till att öka hysterin kring Coronavirus men allmänt förebyggande åtgärder mot infektioner är följande:

– att tvätta händerna ofta
– undvika att röra vid ansiktet eller ögon
– hosta och nys i armvecket
– stanna hemma vid pågående infektion
– att undvika nära kontakt med människor som har infektion

Det sistnämnande innebär att för mig som arbetar med undersökning och behandling med händerna att smittspridning inte kan förebyggas lika väl. Risk finns för smittspridning till mig som vårdgivare men även indirekt till efterföljande patienter som kommer även om behandlingsbrits rengörs efter varje besök. Det går av förståeliga skäl inte efter varje patientbesök desinficera och tvätta rent allt som dörrhandtag och stolar.

Även utan feber kan det finnas en infektion.

Om du således är förkyld och/eller febrig är det ett tecken på en infektion men även symtom som allmän trötthet och matthet kan vara tecken på en infektion. Omboka hellre din tid hos mig än att chansa på att komma på ett besök. Försök också att höra av dig så tidigt som möjligt till mig för att ändra din tid. Andra patienter kan i sådana fall erbjudas din tid. Du ska ha ett par friska dagar efter en infektion innan ett besök är lämpligt. Det innebär om du redan dagen innan eller par dagar innan ditt bokade besök hos mig inte mår helt bra då är det bättre att omboka din tid än att vänta till samma dag för att känna av hur du mår. Avbokningar ska för övrigt ske minst 24 timmar innan ett bokat besök.

Med hopp om en god hälsa

David Aston
Leg. Sjukgymnast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *