Kriminalitet kring Jägersro i Malmö

Lite tankar och funderingar kring hur Malmö förändras till såväl det positiva men även försämringar. Utgår i detta blogginlägg  om kriminalitet i Rosengård som även når till stadsdelen Jägersro där jag har arbetat under många år.

Axplock av olika brott under sommaren 2016 vid Jägersro

Här är några av sommarens incidenter i och omkring Rosengård som rapporterats i media. Får nog också börja klassificeras som vilda västern i detta område kring Jägersrovägen i Malmö som angränsar till Rosengård.

Bilbränder har skett frekvent i Rosengård  nu i augusti. Förhoppningsvis är det endast en tillfällighet och polisen menar att det är en nedgång från tidigare år.

Det var också skottlossning vid Jägersrovägen i juli månad. Det nya polishuset vid Rosengård blev beskjuten i juli vilket får ses som en allvarlig händelse.

En man blev skjuten i Rosengårds centrum och även om det kan handla om uppgörelse så finns det tyvärr alltid en risk att även oskyldiga drabbas.

Antagligen inte vapen som dessa som finns i omlopp och används vid Jägersro.
Antagligen inte vapen som detta som finns i omlopp och används vid Jägersro med omnejd.

Ett rån inträffade på natten den 10 augusti på en Hamburgarrestaurang vid Ystadvägen vilket är Max-hamburgarrestaurang. Jag har själv varit där några gånger på helger när jag haft lunch då det är lite tunnt med restaurangutbud i området och företagens lunchrestauranger håller stängt på helger.

Arbetat på Hälsoteket vid Jägersro under 14 år

Jag är personligen glad att jag inte arbetar mer på Hälsoteket massageutbildningar som ligger vid Jägersrovägen 80 och angränsar till Rosengård och den tyvärr sämre del av stadsdelen med Herrgården som närmaste granne. Jag kommer ihåg när jag började arbeta på skolan och under de första åren i början av år 2000 cyklade jag även hem sent på kvällarna via Ramels väg i Herrgården, Rosengård. Jag hade även min klinik vid Jägersrovägen 80 mellan år 2010 och 2014 så jag har varit mycket i området. Detta hade sina fördelar för mig att ha kliniken på samma företag som även låg bakom massageskolan Hälsoteket där jag undervisade och arbetade som utbildningsansvarig. Jag minns hur närliggande Persborgstorget dog ut för 12 till 15 år sedan. Där det i början av 2000-talet fanns postkontor och Coopbutik. Det är i och för sig en företelse som har skett på många håll. Märkte inte av så mycket av samhällets baksidor när jag arbetade på Jägersrovägen 80. Frånsett ett par inbrott i bilar hos Hälsotekets elever, stöld och inbrott på gymmet som ägdes samma företag som låg massörskolan och där jag hade min klinik. Jag ror att detta är något inga verksamheter eller personer är befriade från oberoende av var i Malmö. Men jag valde ändå mot slutet av min tid här Jägersrovägen 80 att när exempelvis slutade efter en elevpraktik att inte cykla hem via Ramels väg.

Behandlingsutrymme för Hälsotekets elever i samband med praktik av utomstående kunder.

För övrigt känns det ändå tryggt att jag idag har min klinik i lugna Slottstaden med Rönneholmsparken som granne.

Lite positivt är även när laglöshet sprider sig eller spiller över till Jägersro så byggdes Ica Maxi och Max Hamburgarrestaurang vid Ystadvägen. Positivt är också att Jägersro center (det ursprungliga Wessels Stormarknad) finns kvar även om några butikslokaler är tomma. Likaså är det positivt att Bulltofta Kött och restaurangen Peder Hans på Kattarpstorget finns kvar.

David Aston

Leg. Sjukgymnast

3 svar på ”Kriminalitet kring Jägersro i Malmö”

  1. Det lär dröja innan regeringens hårda tag får en effekt. Fler bränder har skett i Malmö och även i Rosengård som angränsar till min tidigare arbetsplats på Jägersrovägen 80. Nu senast har det även brunnit i en husvagn i villaområdet alldeles i närheten av bland annat Hälsoteket där jag arbetade framtill 2014;
    http://www.sydsvenskan.se/2016-08-18/husvagn-i-brandpa-jagersro

    Det är bara att hoppas för Malmös bästa att politiker med myndigheter finner lösningar på våldet och bilbränderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *