Kurs i Positional Release, smärtsyndrom och dysfunktioner

Har precis avslutat 6-dagars kursen i Positional Release med åtta kursdeltagare. Kursen har pågått vid 3 tillfällen med start i juni månad. Det är alltid givande med att undervisa i denna kurs och i år är det också 10 år sedan jag för första gången började undervisa i Positional Release och olika smärtsyndrom för massageterapeuter. Kursen har uppdaterats genom åren och kursdeltagarna uppvisade även denna gång stor färdighet i de praktiska teknikerna och en djup förståelse för de olika ämnena.

sista-kursdag _Positional_Release
Patientfall som vi gick igenom sista kursdagen med många bra diskussioner där massageterapeuterna uppvisar mycket bra kliniskt resonemang.

Som undervisare är det mycket givande att få diskutera med terapeutkollegor och på kursens cirka 40 timmar har bland annat fördjupning i dysfunktioner kring SI-led och ryggrad, myofasciellt smärtsyndrom, långvariga smärtsyndrom som fibromyalgi och Positional release avverkats.

anatomi_biomekanik_Positional_Release
Här utförs palpation av anatomiska landmärken vilket är en förutsättning för att kunna undersöka och behandla dysfunktioner i ryggen som t.ex. ett akut ryggskott.

Tack samtliga kursdeltagare för er medverkan!

David Aston
Leg. sjukgymnast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *