Vilseledande marknadsföring av Hälsoteket

Med en tuffare marknad där nedgång i antalet utbildade certifierade massör som jag skrivit om på andra inlägg på min blogg lovar skolor även som är medlemmar i Branschrådet Svensk Massage lite för mycket. Nu senast fälls Hälsotekets internetreklam av Reklamombudsmannen.

reklamombudsmannen_Halsoteket2016

reklamombudsmannen_Halsoteket2015

Reklamombudsmannen är en opartisk stiftelse som har till syfte att självreglera marknadsföring och reklam i olika former.

Hälsoteket som nu drivs av Optimalgruppen AB hävdade på deras webbplats att deras utbildning till massör och medicinsk massageterapeut är billigare än andra konkurrenter. Men de blir fällda av Reklamombudsmannen även efter en överklagan från skolan. Hälsoteket fälls även för att de har hävdat att deras utbildning varit under tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskola vilket inte stämmer. Den ursprungliga anmälan blev fälld år 2015. Det går naturligtvis inte bara att lyfta fram ett pris och säga att utbildningen är billigare än konkurrenter då utbildningstimmar, upplägg och innehåll inte är samma mellan skolorna som även är medlemmar i Branschrådet Svensk Massage. Sedermera finns det betydligt fler skolor utanför branschrådet som även bedriver massörutbildningar till lägre pris än Hälsoteket.

Ägaren som tidigare drev Hälsoteket i många år via Nordic Hälsotek AB framhäver något konstigt resonemang om hur Nordic Hälsotek avyttrats då det företaget varit involverad i gymverksamhet primärt vilket naturligtvis inte har något med sakfrågan att göra. Vi alla som arbetat på Hälsoteket vet att Nordic Hälsotek från 2000 till 2014 varit det välmående företaget bakom skolan Hälsoteket. Konstigheterna kring konkursen kan kan ni läsa om på andra inlägg här.

2 svar på ”Vilseledande marknadsföring av Hälsoteket”

  1. Borde egentligen kallas för falsk marknadsföring. Undrar hur många elever blev lurade av skolan om detta.

    Mvh

    Johan

  2. Tack för bra information. Jag upplevde personligen att säljarna på Hälsoteket målade upp om hur lätt allting var som massör att få kunder vilket såg annorlunda ut i verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *