Health Science Center

Nu har jag återigen varit på Health Science Center (HSC) i Lund för vidareutbildning. Denna gång är det kurs i vetenskaplig design. HSC är institutet där grundprogram, avancerade kurser och forskning inom områdena arbetsterapi, fysioterapi och omvårdnad finns. Med andra ord utbildas här sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

health_science_center

Betydligt större och bättre nu när allt är samlat än när jag studerade till sjukgymnast för 15 år sedan. På den tiden hade sjukgymnastutbildningen egna lokaler vid Lunds Lasarett och jag blev aldrig riktigt klok på vara exakt arbetsterapeuter och sjuksköterskor utbildades någonstans.

Lunds universitet

Nackdelen med HSC idag är att adressen Baravägen 3 inte är så lätt för taxi från Malmö att hitta till då institutet ligger på en tvärgata och det egentligen är parkeringsplatsen som väl geografiskt är Baravägen 3. Planer finns dock på att flytta HSC till BMC.

3 svar på ”Health Science Center”

  1. Mitt senaste inlägg där jag gått ifrån Facebookkommentarer i bloggen utan kommentarer sker direkt här men jag kommer lägga upp det på min FB-sida.

    Nu till inlägget. Det kommer bli fler besök för min del nu Lund med kurser för egen vidareutbildning men även lyssna på föreläsningar i mitt nya arbete med bedömningar och utredning av fysisk förmåga.

  2. Some genuinely tremendous work on behalf of the owner of this internet site, utterly great subject material.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *