Varierande böcker inom hälsovård

Ja, då var det återigen dags för fler böcker till mitt bibliotek inom ganska varierande fält inom mitt yrkesområde. En ny teknikbok i osteopati, en bok om funktionell träning och en bok om ICF.

Fler böcker inskaffade av mig inom ganska varierande fält i hälsovårdssegmentet,
Fler böcker inskaffade av mig inom ganska varierande fält i hälsovårdssegmentet.

ICF har tagits fram som ett komplement till diagnoskoderna ICD. I ICF som står för International Classification of Functioning, Disability and Health sker klassificering vid olika funktionsnedsättning på ett systematiskt sätt. En bok som för min del kommer till användning vid bedömning av patienters fysiska förmågor.

Boken i funktionell träning berör ett ämne som tyvärr börjar bli ett urvattnat begrepp men är till för lite kuriosa skull. Osteopatiboken är mer en manual inom ett ämne som jag tidigare varit fascinerad även om jag idag uppskattar mer den manuella fysioterapin från Australien som är delvis mer saklig och evidensbaserad.

David Aston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *