Elevbehandling hösten 2014

Jag undervisar sedan 14 år tillbaka massageterapeuter och nu medicinska massageterapeuter. Som en del i deras utbildning ingår handledd praktik där de blivande terapeuterna tar emot klienter utifrån för att öva på bland annat ta sjukdomshistoria, ortopedisk medicinsk undersökning, massage, töjningstekniker och avspänningstekniker.

Förberedelse inför elevmassage.
Förberedelse inför elevmassage.

När eleverna har deras första praktiker brukar en del elever fästa utdrag av kursmaterialet på väggarna i deras ”behandlingsrum” för att vara mer effektiva och slippa bläddra i kurspärmen eller fråga mig som lärare. Allteftersom eleverna närmare sig mitten och slutet av utbildningen desto mer klarar eleverna sig utan att titta i kursmaterial eller fråga oss lärare. Eleverna är duktiga inte bara på utföra behandling utan även att vara observanta på situationer där klienter eller rättare sagt patienter har någon form av besvär som gör att massageterapi inte är lämpligt. Det är viktigt ur en patientsäkerhetssynvinkel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *