Olika diagnoser

Jag kommer ihåg ett telefonsamtal från en kvinna som hade funnit min hemsida och undrade om jag hade någon verksamhet i Stockholm. Det har hänt några gånger tidigare också att människor tycker att min webbplats är bra och de undrar om jag även arbetar på annan ort än Malmö eller om jag kan rekommendera någon som arbetar på ett likvärdigt sätt som mig. Jag tar det som en komplimang.

Kvinnan jag talade med idag fick rekommendation av mig att söka en sjukgymnast med manuell terapi som inriktning, naprapat eller kiropraktor. Hon kontrade snabbt med att går man till tre olika terapeuter/vårdgivare får man sex olika svar. Ja, hon har helt rätt. Tyvärr är diagnostisk och bedömning i bästa fall en kvalificerad gissning som kommer så nära sanningen som möjligt. Den enskilda terapeutens utbildning, fortbildning, inställning och patientens nuvarande fysiska status påverkar bedömningen samt behandlingsval. Det är därför man som seriös terapeut/vårdgivare bör vara prestigelös och ödmjuk inför diagnostik samt sina egna behandlingsmetoder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *