Hudterapeuter kontra läkare

Idag på nyhetsmorgon TV4 var som oftast läkaren Mikael Sandström på plats.

Han är rolig och saklig. Idag diskuterades bland annat akne och att tvätta sig med mild tvål men ganska snabbt kom en del meddelande in till nyhetsmorgon från bland annat en hudterapeut som ifrågasatt tvål vid behandling av acne. Det finns olyckligtvis de som tror att bara för hudterapeuter i deras utbildning har humanbiologi och dermatologi (läran om huden och hudsjukdomar) så skulle de vara minst lika kvalificerade som läkare. I think not!

Läkaren Mikael Sandström ger vad som kan uppfattas som en arrogant kommentar och det är i stil med att man ska inte bara ha läst en bok vilket antagligen syftar på hudterapeuter överlag har läst betydligt mindre i ovanstående ämnen än vad en läkare ha gjort. Bara att instämma.

2 svar på ”Hudterapeuter kontra läkare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *