Kiropraktik kritiseras av kiropraktor

En intressant och lärorik video med Alan Alda som reporter där en kiropraktor kritiserar delar av kiropraktikens metoder. Information om kiropraktikens historia ges också.  Till en början måste alla behandlingsmetoder vara mer kritiska till deras egna metoder för undersökning och behandling. Självklart gäller det inte bara kiropraktik. En del saker som nämns i videon är vad tyvärr patienter tror är effekten av ledmanipulation eller justering (adjustment på engelska) där just uppfattningen av att felställningar av skelettdelar kan inträffa och åtgärdas. Olyckligtvis finns det hybris även hos vissa kiropraktorer där man tror på att kiropraktik är lösningen för alla möjliga besvär och inte bara smärtor och stelhet från rörelseapparaten.

 

Observera att kiropraktik är inte den enda yrkesgruppen som använder justering eller ledmanipulation utan även många sjukgymnaster är utbildade i det men överlag är det väldigt få sjukgymnaster som framhäver att man flyttar kotor anatomiskt eller att man kan påverka olika sjukdomar med manuell terapi som tyvärr en del kiropraktorer verkar lyfta fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *