Statistik inom idrottsmedicin

Denna bok inom idrottsmedicin, Epidemiology of injury in olympic sports, som är en bra bok att ha vid diverse fördjupningsarbeten som man har inom högskolevärlden. Boken inhandlas lättast hos Medical Book Company

epidemiologi inom idrottsskador

Epidemiologi är ett begrepp som från början handlade om att dokumentera hur många individer som insjuknar i en sjukdom. Idag berör det vetenskapliga ämnet inte bara sjukdomar utan även symtom, skador, riskfaktorer, fysisk status mm. Det innebär att epidemiologi är ett ämne som är användbart inom såväl medicin som folkhälsa. Läkaren John Snow anses vara den första som gjorde en form av epidemiologisk studie i samband med att han under 1850-talet dokumenterade var insjuknande med kolera fanns i London mer exakt geografiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *