Avgift vid uteblivet besök

Jag läste att fler krogar och restauranger debiterar de gäster som uteblir från bokade besök, så kallad no-show.

Jag har tidigare inte brytt mig om när patienter inte dyker upp eller bokar av för sent (ska göras minst 24 timmar innan) men nu framöver är jag tuffare med detta då jag har fler patienter som har fått tider längre fram och de hade kunna komma till mig tidigare istället. Att boka tid är en överenskommelse vilket majoriteten av patienter sköter väl men de fall där man glömmer sina tider eller kommer med sena avbokningar kommer det debiteras.  Enligt samma rutin som inom sjukvården i övrigt debiteras man dubbel patientavgift, det vill säga 400 kr och frikort kan ej användas för detta.

Har ni exempelvis bokat tid och är osäkra på när ni ska komma eller blivit sjuka så är det bästa att kontakta mig så fort som möjligt.

David Aston
Leg. Sjukgymnast

4 svar på ”Avgift vid uteblivet besök”

 1. Debitering vid uteblivet besök har jag tillämpat sedan flera år. Ett måste för att kunna vara kvar i branschen. Vissa dagar kunde 4 av 8 bokade utebli, det vill säga en halv dagsinkomst. De flesta förstår medan andra blir sura och väljer någon annan terapeut. Och så får det vara. Tyvärr. ???

  1. Jag håller med och de flesta jag nu debiterat för uteblivit besök accepterar det men någon enstaka har blivit sur. Blir också skillnad när vårdgivare/terapeuter själva skickar räkningen medan sjukhus och större kliniker sker debiteringen av någon annan i verksamheten.

 2. Jag förstår mycket väl att icke i tid annullerade besök debiteras kunden, MEN ett stort problem uppstår om jag som kund fått en besökstid tidigt på morgonen. T.ex: jag hade fått en läkartid måndag kl. 08.15 till hälsocentralens tandläkare. Under veckoslutet insjuknade jag i en besvärlig influensa med muskelvärk, hosta och hög feber. Under veckoslut håller hälsocentralen stängt. På måndag morgon ringde jag genast kl 08 då hvc öppnar. Satt rätt länge i telefonkö innan jag ens kom fram till växeln. Då fick jag höra att jag ringer för sent! Hur f-n skulle jag ha gjort????

  1. Hej!

   Jag kan inte tala för någon annan vårdinrättning men jag ser inget problem i att man bokar av din tid på helger. Jag läser nämligen mejl eller sms samt lyssnar av min telefonsvarare även på röda dagar och helger.

   Hälsningar

   David Aston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *