Kurs i tejpning avklarad maj 2015

Första kursen i egen regi avklarades förra helgen. Vi hann med att diskutera och praktisera kinesiotejp och idrottstejp. Deltagarna vara alla duktiga terapeuter som snabbt kunde omsätta deras kunskaper i anatomi med resonemang och praktisk tillämpning av olika tejpmetoder. Det är alltid givande att kunna få diskutera med terapeutkollegor och det var från min sida som undervisare en stimulerande kurs.

idrottstejp
Den klassiska idrotts-eller sporttejpen behöver en kunnig terapeut behärska.

Observera tejpmetoderna på inget sätt bara är till för idrottare. Såväl idrottstejp ock kinesiotejp har sin användning på många olika patienter med olika besvär från rörelseapparaten. På kursen tog jag upp om evidens kring användning olika tejpmetoder och deltagarna fick även möjlighet till ”lösa” patientfall.

Kinesiotejp som får anses som den nyare tejpen fick terapeuterna på kursen använda utifrån olika tekniker.
Kinesiotejp som får anses som den nyare tejpen fick terapeuterna på kursen använda utifrån olika tekniker.

Nästa tejpkurs i Malmö kommer att ske till hösten. Jag tar emot maximalt 8 deltagare för det ska bli mer utrymme för vägledning och diskussion. Medicinska massageterapeuter och massageterapeut synnerligen lämpliga för gå kursen men även fysioterapeuter samt andra manuella terapeuter är välkomna att gå kursen.  Se datum här för nästa kurs i Malmö.

 

David Aston

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *