Nordic Hälsoteks konkurs är ett faktum

Efter att fordringsägaren; Klövern i Malmö, som begärt Nordic Hälsotek AB i konkurs återkallat sin fordring hävdes konkursen av företaget som legat bakom massageskolan, Hälsoteket. Återkallelsen skedde antagligen för Klöverns fordring reglerades då det gäller en undervisningslokal som Hälsoteket fortfarande använder på Derbyvägen 24 i Malmö. Tidigare inlägg gällande Hälsoteket och Nordic Hälsoteks konkurs finns här och även senaste årsbokslut.

Men det är naturligtvis fler som har fordringar på Nordic Hälsotek och igår förde Unionen deras konkursansökan mot Nordic Hälsotek AB då bolaget inte betalt ut slutlönen till kanslisten, Anna, som slutade i höstas 2014 efter att ha arbetat på skolan i flera år. Så ett par veckor efter återkallelsen av den första konkursen är en ny konkurs ett faktum.

Två stycken så kallade tredskodomar finns också mot Nordic Hälsoteket från mars och april i år. Denna ena är Tryckerie Aktiebolag C.A. Andersson & Co på beloppet av cirka 56 000 kr vilket antagligen är för kursmaterial från vårterminen 2015. Den andra är från Mercedes Benz på cirka 24 000 kr vilket säkert gäller för någon bil som förra ägaren till bolaget har. En annan fordring gäller från en tidigare lärare som undervisat under hösten 2014 och gäller då ett belopp av cirka 5000 kr.

Utdrag från sluttentan i anatomi på medicinska massageterapeututbildningen på Hälsoteket som paradoxalt nog höll en hög nivå vilket tyvärr inte kan sägas om ägaren till bolaget bakom Hälsoteket.

Utfallet blir tydligt då ingen representant för Nordic Hälsotek AB kom till tingsrätten igår. Ingen hade räknat med det heller. De personer som tog över företaget i slutet av förra året är antagligen ”ekonomiska målvakter”. Samtidigt ska man komma ihåg att de skulder Nordic Hälsotek AB har till före detta anställda och även andra borgenärer har uppstått under tiden när företagen ägdes av grundaren. Samma individ fortsätter driva skolan vidare men via ett annat bolag, Optimalgruppen AB och en förening.

David Aston
Lärare och utbildningsansvarig år 2000-2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *