Helgarbete för fysioterapeuter

Detta funderade jag redan när jag gjorde men kliniska praktik som sjukgymnaststudent på ortopeden i Trelleborg för mer än 15 år sedan. Denna artikel i Dagens medicin visar på vinster för patienten och sjukvården när fysioterapeuter arbetar på helger.

Jag kommer ihåg att jag frågade min handledare om hur man gjorde med patienter som opererades på fredagar och skulle börja med generell mobilisering på lördag. Svaret blev att det fick vårdbiträden ansvara för då men jag förstod ingenting för under veckodagarna vara det mycket betydelsefullt att just sjukgymnaster skulle ansvara för detta.

Bra att man nu faktiskt ser värdet i att sjukgymnaster/fysioterapeuter gör en insats och fördelen är också då att man avlastar övrig vårdpersonal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *