Fler och fler använder mobila enheter

Jag som använt handdatorer först utan telefonfunktion i början av 2000-talet och sedan med telefonfunktionen med Windows mobile (Microsoft var faktiskt före Iphone även om Apples första smartphones får ses som mer banbrytande) innan ens begreppen smartphone lanserades har hela tiden trott att den stationära datorn kommer användas mindre och mindre. En smartphone idag har samma kapacitet som datorn hade för fem år sedan. När jag för ett par veckor sedan vara inne i en datorbutik nämnde butikspersonalen att det främst är bärbara datorer som säljs. I någon tidning som jag läste i somras skrev man att fler hybriddator köps. Hybriddator är en dator som kan används som laptop men även som surfplatta.

Tänk på ergonomin när du använder dator med mera.
Tänk på ergonomin när du använder dator med mera.

Hursomhelst vill jag uppmärksamma alla på en god arbetsställning när ni använder mobiltelefon, surfplatta eller dator. Gå gärna in på min undersida om ergonomi vid datorarbete. Jag har även en undersida ägnad åt mobilergonomi. Förhoppningsvis kan en del av tipsen förebygga besvär från muskler och leder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *