Nytt medicinskt centrum i Lund

Det planeras för att Health Science Center (HSC) vid Baravägen i Lund där grundutbildning och forskning för fysioterapeuter, arbetsterapeuter och sjuksköterskor finns ska flytta. Det var lite mer än fem år sedan fysioterapeuterna flyttade från Lunds Lasarett där jag gick min grundutbildning till nuvarande HSC. Tanken då med flytten vara att få bättre lokaler i samarbete med andra utbildningar inom hälsa och vård.

forummedicum_lund

Läkarprogrammet och biomedicinsk forskning finns på Biomedical Center (BMC) vid lasarettet i Lund. Denna del är betydligt större vad gäller forskning men färre studenter på grundprogrammen jämfört med HSC.

Nu diskuteras det inom den Medicinska fakulteten i Lund att flytta HSC och bygga nya lokaler intill BMS vilket skulle bli mer av ett riktigt campus i motsvarighet till Lunds Tekniska Högskola. Det är positivt och det lär då enligt forumet ge samordningsvinster där jag antar att bibliotek och gemensamma ytor kan integreras. Men det handlar också om tvärvetenskaplig forskning samlas.

Läs mer på Forum Medicums blogg.

Spännande om detta blir av och det verkar även att som man inom Medicinska Fakulteten har gjort  en ekonomisk konsekvensanalys av detta projekt där HSC  ändå inom ett par år kommer att blir tvingande att renovera lokalerna. Frågan varför man inte tänkte i dessa banor från början.

David Aston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *