Gymkort används inte

Ett antal inslag på TV och media har tagit med det välkända dilemmat att gymkort inte används nu tider när många ”börjar ett nytt liv”.

I Göterborgsposten anger VD för Nordic Wellness att det bara är 2 procent som inte nyttjar deras gymkort.  Jo, säkert.  Varför kör då företaget dyr TV-reklam för att locka in nya medlemmar då?

Ännu en kedja i förnekelse är SATS som i intervju i Uppsala Nya Tidning där säger en platschef att han inte har några siffror på hur många som inte använder gymkortet men att det i enstaka fall händer. Nu har säkert SATS ett inpasseringssystem som medlemmarna drar deras medlemskort vid inpassering och det är väl klart att man med relativt enkelt kan få fram information medlemmarnas besök på gymmet.

Actic i Linköping ger en mer nyanserad bild som man läsa om i Östgöta Correspondenten där man nämner att cirka 60 medlemmar slutar av cirka 200 inom ett par månader.

Vi som arbetat på golvet på olika gym och likaså en del förnuftiga gymägare har insett problemet med att inte nyttja gymkorten är komplext.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *