Maximal styrketräning av rectus femoris

Efter en diskussion med en kroppsbyggare om hur man skulle kunna träna rectus femoris (raka lårmuskeln)  på ett maximalt sätt funderade jag på följande mindre vanliga variant.

träning för lårmuskeln
Start position
Kontraktionsposition av rectus femoris
Slut position

 

Skulle detta fungera? Optimalt vore självklart att ha en maskin som ger den tränande möjlighet att göra både extension i knäleden och flexion i höftleden för en maximal kontraktion av rectus femoris. Min tank är att med en fotmanschett kopplat till en dragmaskins nedersta trissa (vilket inte är riktigt fallet i ovanstående bilder), där den gröna cylindern symboliserar remmen/linan från dragmaskinen, tar man ut rörelsen i två leder. Lite mer flexion i höftleden vore kanske möjligt än vad min bild visar i slutläget. Kan tänkas att det bli svårt att ha en hög belastning i övningen men det kanske rådas bot på genom träna någon annan övning först för lårmuskeln och snabbt gå över till denna sidliggande variant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *