Region Skåne stämmer privat vårdcentral

Med hänsyn till skandalen som uppdagades med att en läkare och tillika verksamhetschef på Sundets Vårdcentral i Bjärred gjort planer utan patientens eller anhörigas medgivande om sjukhusvård skulle nekas vid förvärrad pandemisituation. Vårdcentralen hade även tagit betalt för möten som aldrig ägt rum. I Läkartidningen kan man läsa om att Region Skåne anser att deras varumärke tagit skada och därför vill stämma på 2.5 miljoner kronor Praktikertjänst som ligger bakom vårdcentralen. Jag anser verksamhetschefen på vårdcentralen har gjort fel men Region Skåne eventuella stämning får mig att fundera en del.

Enligt min mening kan det bli svårt att stämma och vinna för då måste Region Skåne bevisa att deras varumärke har tagit skada av vad som har hänt och ska sanningen fram så kan Region Skåne som driver sjukhus och en mängd vårdcentraler inte själva stoltsera med att alltid ha ett bra renommé bland patienter eller anställda.

Ännu en aspekt på stämningen är att Praktikertjänst som har en omsättning på 10 miljarder kronor med en vinst på över 400 miljoner kronor antagligen inte kommer medföra att ett skadestånd på 2.5 miljoner kronor egentligen är något kännbart straff. Det hade motsvarat att företag med 100 000 kr i vinst fick betala några hundra lappar.

Malmö den 17 april 2021

David Aston

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *