Betala för 10 behandlingar och få den elfte gratis

Jag håller nu i en vidareutbildning i Positional release, myofasciellt smärtsyndrom och långvarig smärta för diplomerade massageterapeuter. Det är alltid en intressant grupp elever att träffa och diskutera där jag får höra intressanta saker. En berättelse är från en duktig massageterapeut som nämnde att han hade varit på en klinik för hans ryggbesvär där receptionisten innan första besöket hos vårdgivaren ”erbjuder” honom att köpa ett 10 kort för behandling där den elfte behandling blir gratis.

Hur seriöst är detta? Nej, detta är naturligtvis direkt oetiskt. Hur kan man innan en undersökning överhuvudtaget ha en tanke om hur många behandlingar som är nödvändigt för en patient? Även efter en undersökning är gjord så är bedömningen svår att göra angående hur en patient ska svara på en behandling. Vilken kompetens har sedan receptionisten att avgöra patientens behov av vård?

klippkort

Det är en sak att köpa klippkort och få rabatt för tjänster som klippning eller avslappningsmassage men sjukvård bör  syfta till att med minsta möjliga insats ge bästa möjliga effekt, alltså kostnadseffektiv vård. Således rimmar det dåligt med att sälja klippkort till patienter.