David Aston - Legitimerad sjukgymnast

Innehållsförteckning

Betalningssätt

Jag erbjuder följande kostnadsfria betalningssätt:

  • Swish-betalning i samband med besöket vilket förutsätter att du har appen installerad och att du har din mobiltelefon med dig samt att betalningsbegränsning inte är satt för lågt. Betalning sker till företag Aston RehabMed AB: 123 350 36 53

 

  • Om inga betalningsanmärkningar finns kan faktura erhållas (skickas till din e-post som pdf-fil) för betalning via din Internetbank. Du måste registrera mitt företag som mottagare på sedvanligt vis i din internetbank. Fördelen med faktura är du har 10 dagar på dig att betala. Jag brukar skicka faktura inom en veckas tid från ditt besök.

Endast i undantagsfall tar jag emot kontanter. Det är möjligt att betala med kontokort men på grund av de relativt höga avgifter som tas ut för småföretagare används detta betalningssätt undantagsvis.

Observera att frikort och högkostnadskort gäller inte hos mig. Jag arbetar  som privatpraktiserande sjukgymnast utan avtal med Region Skåne och jag är inte offentligt finansierad.

Vad ska jag göra om jag har blivit av med fakturan som jag fick med e-post?

Du kan betala för besöket via din Internetbank. Bankgirot till mitt företagskonto är 5186-2076 och företagsnamnet är Aston RehabMed AB. Betalar du via din Internetbank ska du ange ditt fullständiga namn och fakturanummer i meddelandefältet. Om du inte kommer ihåg fakturanumret kan du mejla mig så skickar jag det till dig. Observera att jag inte OCR-nummer på fakturorna och detta ska således inte användas.

Om du inte har fått fakturan kan du kontrollera din skräppostlåda med några dagars mellanrum för att se om mitt mejl med bifogad faktura av misstag hamnat där. Annars får du kontakta mig.

Vad gäller med avdrag och fakturering för företag?

Fakturering via e-post efter avtal kan ske till det företag som du är anställd av. Faktureringsunderlag behövs och överenskommelse om villkor när fakturering ska ske. En kreditprövning kommer att göras alternativt måste betalning ske innan behandling. Naturligtvis går det bra att betala kontant då kvitto kommer att ges. Om du är egen företagare så blir egentligen rutinerna likvärdiga som att fakturera en privatperson. Önskas samlingsfakturor för flera behandlingar måste dock ett avtal skrivas.

Åtgärden som massage är avdragsgilla för företaget då det kan räknas till arbetslivsinriktad rehabilitering för dig och dina anställda då de syftar till att du ska kunna fortsätta ditt arbete. Fysioterapin är momsfri då det räknas till sjukvårdande behandling utförd av en vårdgivare med legitimation.

Driver du företag som ett aktiebolag får du som anställd även rätt att göra avdrag för friskvård som exempelvis massage, hälsovägledning, företagshälsovård eller ergonomirådgivning. Denna avdragsrätt gäller även dina anställda.

Om du har någon privat sjukvårdsförsäkring så brukar detta täcka kostnader för rehabilitering även hos mig inom ramen för vad som stipulerats. Betalning sker dock till mig direkt via swish eller via faktura och du får i efterhand redovisa dina utlägg till försäkringsbolaget. Kontakta ditt försäkringsbolag först angående vilka rutiner som gäller. Vid behov kan jag skicka journalkopior till försäkringsbolaget. Om det är nödvändigt kan en ortopedisk medicinsk och fysioterapeutisk bedömning skickas till ditt försäkringsbolag.

Fakturan gäller som underlag i bokföringen och normalt sätt behövs inget separat kvitto. I en del fall kan du behöva ta en  skärmbild i din Internetbank som bevis för betalning har skett men detta primärt om till exempel det är din arbetsgivare som ska kompensera dig för ditt utlägg.

Malmö den 24 juni 2017

David Aston